GTVPlay streamar välgörenhetsgalan Rockliv live

GTVPlay streamar välgörenhetsgalan Rockliv live

425
SHARE

Lördagen den 26 januari är det dags för Rockliv på Kulturhuset i Örebro, en välgörenhetsgala som samlar in pengar till förmån för Barncancerfonden.

– Rockliv är en Välgörenhetsgala för att samla in pengar till barncancerfonden. Ingen ska behöva dö eller lida vid ett sådant tidigt skede i livet, alla förtjänar en chans till liv och vi får chansen att hjälpa till med det genom att göra det vi gör bäst, spela musik, säger initiativtagaren Emanuel.

Under kvällen kommer banden Rivhers, A Lethal Smile, Stew, Mind Motel, Monedula och Laeding Light att spela. Detta är som sagt en välgörenhetsgala och halva vinsten från streamen kommer oavkortat att gå till Barncancerfonden.

Lite mer om banden.

Rivhers
Har lirat i 3 år med samma medlemmar, de bytte nyligen namn till Rivhers. Med sin Alternativa Rock av atmosfärisk känsla får man en riktigt intressant upplevelse. En EP släpptes nyligen under det självbetitlade namnet ”Rivhers” som visar deras potential.

A Lethal Smile
Från samma svenska metalscen som gav oss akter som In Flames och Opeth kommer prisbelönade “A Lethal Smile”, som under senaste åren via sin unika metal-tolkning och scenenergi som skriker blod, svett och tårar tagit metal-scenen med storm!.

Bandet har beskrivits som en upplevelse för inte bara metal-älskare, då deras tunga riff, melodiösa sinne och råa, oförglömliga energi talar till vem som helst.

STEW
Är en riktig Kraftkombo som började tidigt 2017 och började jamma. Dom tog sina influenser från sent 60 tal och 70 tals eran. Deras EP ”HOT” kom 2018 som en bomb från himlen. Med grooviga riff, heta solon och ångande sång så återkopplas man tillbaka till rockens guldålder.

Mind Motel
Skapades i det tidiga skedet av 2018. Ett gäng musiker som fann samhörighet i Psykedelisk Rock. Inte långt efter att de började så kom låtarna flödande, resultatet blev en LP kallad ”Visions”.

Deras sound är nu grundande i en retro typ av garage rock från San Fransisco stilen med de psykedeliska influenserna vilket ger en spännande ny twist i genren.

Monedula
Startade 2016 med en ambition om att leka med all sorts musik för att laga i ordning en delikat kompott av melodi och groovig musik. 2017 Släpptes första albumet som blev självbetitlat ”Monedula” Albumet var ett experiment av flera genrer, i stil med band som Lamb of God, Gojira, As i Lay Dying, Killswitch Engage samt många rockband.

Nyligen släpptes singeln INVICTUS som följs av SPIRITUAL DISASTER.

Monedula ser musik och framträdande i andra ögon. De erbjuder sin hand till er för en eldfängd upplevelse som blir svår att glömma.

Leading Light
Från Gotland bildades 2012 och spelar modern metal där brutalitet kombineras med melodiska utsvävningar. Med sitt första album ”Protect the sinner”, släppt 2014, fick de en entusiastisk beundrarskara och ett antal spelningar i Sverige och utomlands.

Efter deras kritikerrosade spelning på Sweden Rock 2017 så gick bandet in i studion för att spela in sin andra fullängdare. Resultatet blev skivan ”Shards Of Broken Reflection” som kom ut i November 2018.

Så passa på att se en bra rockgala och samtidigt stödja en god sak.

Ni kan se streamen här»

Karl-Johan Sandberg
GTVPlay